Xerrada d'Abraham Orriols a la biblioteca de Juncosa

07/06/2024

El periodista desgrana alguns detalls d'“Una vida a les muntanyes”

La Biblioteca de Juncosa va acollir la xerrada del periodista i escriptor Abraham Orriols, en què va desgranar els secrets del nou llibre titulat “Una vida a les muntanyes”. L’autor va compartir les experiències i aventures que l’han inspirat a escriure aquesta obra captivadora.

A Bruguera, un petit poble al peu del Taga, hi viu la pastora més vella de Catalunya. Amb quasi cent anys, la Marina Vilalta segueix exercint un ofici que estima però que té un futur incert. Un ofici sacrificat que requereix dedicació i paciència i que està íntimament lligat a la terra. 

La història de la Marina, que cobreix un segle, ens permet mirar a la muntanya amb tota la seva immensitat i conèixer els que la treballen, els que s’hi han amagat o escapat i els animals que hi viuen salvatges. Ens presenta la força de la natura sobre l’home i com aquest, amb els anys, ha après a entendre-la, preveure-la i i conviure-hi. La història de la Marina ens amplia la mirada sobre el món rural i la saviesa popular del nostre país.

Foto: Biblioteca de Juncosa (Instagram)
InfoLleida