Setanta anys de l’Ermita de la Mare de Déu de Montserrat a Castelldans

17/04/2024

El municipi celebra l'efemèride en el marc de la festa anual

Amb motiu de la Festa de l’Ermita, que se celebra cada any a Castelldans al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat, es commemorarà els propers dies 26 i 27 d’abril els 70 anys de la construcció de l’Ermita. 

L’edifici de l’Ermita, que està situada a poca distància del poble, envoltada de pins, en un trencall del camí vell de Castelldans a l’Albagés, es va inaugurar el 1954 amb motiu de l'any marià, amb la col·laboració de molts veïns del poble. La campana està feta amb monedes de la república i morters de coure, que van donar els veïns. 

La celebració començarà el divendres 26 d’abril amb una xerrada al Centre de Serveis de Castelldans a càrrec de l’historiador Jordi Curcó i a continuació s’inaugurarà l’exposició fotogràfica realitzada amb el recull d’imatges de totes les èpoques de l’Ermita, aportades pels veïns. També es podran veure exposats els treballs de l’alumnat de la llar d’infants ‘Plou i fa sol’ i de l’Escola Timorell.

El dissabte 27, a la zona de l’Ermita, tindrà lloc l’ofrena floral i la missa, una demostració de gimnàstica rítmica, ballada de sardanes i sorteig de regals. A continuació hi haurà un dinar de germanor i cucanyes per als més petits. Els assistents rebran de regal un plat de ceràmica commemoratiu de la celebració. 

Els actes són organitzats per la Junta de l’Ermita i el Consell Pastoral, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat i la xarxa d’Associacions de Castelldans.

 

InfoLleida