Nova revista turística de les Garrigues amb més espai per a cada municipi

19/10/2022

Editada en català, s'han editat 4.000 revistes

El president del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó, ha presentat la nova revista turística de lesGarrigues en català, que incorpora més espai d'informació i fotografies pera cada municipi de la comarca."Com a novetat, enguany s'han editat 4.000 revistes, 1.000 menysque en l'anterior edició per poder actualitzar la publicació més aviat,i s’ha doblat l’espai dedicat a cadascun dels 24 pobles de la comarca,amb dues fotos per poble, i passant la revista de 32 a 44 pàgines", ha explicat Setó.

La nova publicació conté un plànol de les Garrigues on estan marcades lesvisites culturals, la ruta de l'oli i ruta en bicicleta, allotjaments, restaurants,cellers, àrees d'autocaravanes i les oficines de turisme que hi ha a la comarca. 

La revista posa especial èmfasi en el producte estrella de les Garrigues, l'olid'oliva verge extra, destacant l'oleoturisme, l'elaboració de l'oli i lagastronomia garriguenca, estretament lligada a aquest or líquid.

Així mateix, es pot trobar un detallat recorregut per la cultura i el patrimonide la comarca, on destaquen el conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul; la Vall de la Coma i Balma dels Punts a l'Albi; la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca, i els castells de la comarca, com els d'Arbeca, l'Espluga Calba,la Floresta, l'Albi o l'Albagés.

Els espais museístics de les Garrigues també tenen el seu protagonisme a lanova revista, destacant l'Espai Macià, el Museu de Cal Pauet i Cal Gineret,tots tres a les Borges Blanques; el Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunyai el Museu de l'Oli de Catalunya, ambdós a la Granadella, així com altres museus i visites d'interès (Mas Melons, Camí dels Sentits, Galeria d’Art d’Edith Schaar, Vimferri, entre altres).

També tenen un espai dins la revista les tradicions i festes de les  Garrigues reconegudes pel Departament de Cultura. I, per a aquells que busquen activitats a l'aire lliure, hi ha un apartat amb les rutes que es poden fer a la comarca, tant aquelles que es poden fer a peu o en bicicleta, com les rutes de les cabanes i la ruta del vi.
infolleida