L’Ajuntament de les Borges destinarà 62.500 euros a subvencions pel veïnat aquest 2023

15/03/2023

Presenta sis línies diferents per promoure el comerç, l’habitatge jove, la teleassistència per a les persones grans i l’esport no professional

En concret, les subvencions serviran per ajudar a finançar la implantació i la renovació d’establiments comercials i negocis a la capital de les Garrigues, per incentivar la contractació de personal, així com la transformació digital del comerç i la restauració borgenca. El consistori també ha previst subvencions, d’una banda, destinades a les persones joves del municipi per a la rehabilitació d'habitatges i, de l’altra, per finançar el servei de teleassistència de les persones grans del municipi. Igualment, es renova per segon any consecutiu la línia d’ajuts destinats a subvencionar els i les esportistes no professionals de les Borges per a la participació en Campionats d’Espanya, d’Europa, del Món i Jocs Olímpics.

El consistori borgenc preveu destinar un total de 62.500 euros a aquestes sis línies d’ajuts, que contribuiran a millorar la qualitat de vida i les oportunitats de futur per a totes les borgenques i els borgencs, i que molt especialment tenen la voluntat de donar suport al comerç de la capital garriguenca, segons ha explicat l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau.

Tots aquests ajuts se sumaran també a les subvencions que l’Ajuntament de les Borges Blanques té previst destinar a les entitats, associacions, agrupacions i iniciatives del municipi, que sumen un total de 149.815 euros.

En concret, l’Ajuntament de les Borges ha tornat a presentar la línia d’ajuts per transformar digitalment el comerç i la restauració, dotada amb 7.500 euros. Es tracta d’una subvenció que es va atorgar per primera vegada aquest 2021 i que s’ha anat mantenint anualment per tal que les empreses borgenques puguin apostar per la tecnologia i per tal que facin el salt al món digital els comerços que encara no ho han fet. Les persones sol·licitants podran percebre un 50% del cost de les actuacions, fins a un màxim de 1.000 euros, i tenen temps per demanar la subvenció fins al 31 d’octubre del 2023.

D’altra banda, el consistori destinarà 12.000 euros en ajuts per incentivar que les empreses i autònoms contractin personal. Es tracta subvenció a la qual podran optar les persones treballadores a jornada completa amb un contracte mínim d’un any amb 1.000 euros, i les persones joves en pràctiques un mínim de 6 mesos, amb 500 euros. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà al dia 1 de novembre i finalitzarà el dia 30 de novembre de 2023.

Pel que fa a la línia d’ajuts per a la implantació i la renovació d’establiments comercials i negocis en locals de planta baixa, està dotada amb 28.000 euros, i es podran presentar les sol·licituds fins al 31 d’octubre del 2023. Les persones beneficiàries podran percebre el 30% dels costos de la implantació o la renovació si tenen un pressupost de fins a 5.000 euros; el 40% de l’import si el pressupost de les obres és de 5.000 a 10.000 euros, i fins a un 50% del cost del projecte amb pressupostos de 10.000 euros, fins a assolir un màxim de 5.000 euros de subvenció.

Quant als ajuts per a la rehabilitació d'edificis per a persones joves, el consistori borgenc hi destinarà 6.000 euros, amb l’objectiu de finançar parcialment la reforma d’habitatges al municipi. Les persones sol·licitants hauran de tenir 35 anys com a màxim i el projecte de reforma ha d’anar destinat al seu habitatge habitual. Podran obtenir fins a un 50% del cost de les obres, amb un màxim de 1.000 euros per cada actuació. Es tracta d’un ajut que es pot demanar fins al 31 d’octubre del 2023.

El consistori també ha previst de nou ajudes per finançar el servei de teleassistència per a persones grans. Es tracta d’una convocatòria que està dotada amb 4.000 euros, i es podrà sol·licitar de l’1 d’octubre fins al 30 de novembre del 2023. Les persones sol·licitants podran obtenir el total de les despeses subvencionables.

Igualment, el consistori borgenc ha convocat per segon any consecutiu una línia de subvencions per a esportistes no professionals, destinat a les borgenques i els borgencs que estiguin federats i participin en Campionats d’Espanya, d’Europa, del Món i Jocs Olímpics aquest 2023. En concret, el consistori hi destinarà 5.000 euros, i les persones beneficiàries podran percebre 300, 400 o 500 euros, en funció de si es tracta d’un campionat d’Espanya, d’Europa o del Món; de Campionats d’Europa celebrats fora del territori espanyol, o bé de Campionats del Món celebrats fora del territori espanyol, respectivament.

Infolleida