La Mostra Gastronòmica de les Garrigues clou la 28a edició amb 1.500 menús servits, 100 més que el 2021

20/12/2022

Enguany ha comptat amb vuit restaurants de la comarca, cinc dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra”

La 28a Mostra Gastronòmica de les Garrigues ha servit enguany prop 1.500 menús, repartits en vuit restaurants de la comarca durant els caps de setmana i festius del 5 de novembre al 18 de desembre. Ahir dilluns, va tenir lloc el sopar de cloenda de la Mostra al restaurant Hostal Benet a les Borges Blanques, on es va fer balanç de l’edició d’enguany amb els restaurants i els representants del Consell Comarcal de les Garrigues.

Durant l’acte, el president del Consell Comarcal, Jaume Setó, va agrair un any més als restaurants la seva participació en el certamen i va atribuir l'èxit de l’edició d’enguany, que ha augmentat el nombre de menús (l’any passat van ser 1.400) a la selecció i elaboració dels plats per part dels establiments, potenciant l'oli d'oliva verge extra i els productes de proximitat. Així mateix, va reiterar el seu suport a aquest sector a continuar treballant per donar a conèixer la gastronomia de les Garrigues. 

Durant la cloenda es van sortejar sis lots de productes de la comarca (amb oli, vi, fruita seca, mel, etc.) i tres lots de productes aportats per la cooperativa Mengem Garrigues i Gustum entre els comensals que havien demanat menú de la Mostra en algun dels restaurants participants.

La Mostra d’enguany ha comptat amb vuit restaurants de la comarca, cinc dels quals han aconseguit ja el distintiu de qualitat “Restaurant Verge Extra” creat el 2021 pel Consell Comarcal de les Garrigues i que distingeix aquells establiments de restauració que aposten per l’oli d'oliva verge extra, pel producte local i tenen un clar compromís amb el territori. Aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l'oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant el Consell Comarcal des del 2019. Cal recordar també, que aquesta edició ha incorporat dos restaurants en relació al 2021: el restaurant Bar Sol, de Vinaixa, i el Restaurant Cal Ferran, de Bellaguarda.

SEGRE MOLLERUSSA