La Fira de Vinaixa, preparada per a les inclemències

28/03/2024

L'ajuntament instal·la dues carpes per al certamen, que arrenca demà

L'ajuntament de Vinaixa va iniciar ahir dimecres el muntatge de les dues carpes de la XXI edició de la Fira de l’Oli i la Pedra Seca de Vinaixa. Les carpes estaran ubicades a la plaça dels Arbres i a la carretera de Lleida, les quals permetran gaudir del certamen malgrat les inclemències meteorològiques previstes.
tancarà del 29 al 31 d’aquest mes el cicle dels certàmens dedicats a la promoció de l’oli que va començar el mes d’octubre passat a la Granadella. Comptarà amb una vintena de parades especialitzades en productes de proximitat i espera l’arribada de més de 3.500 persones en els tres dies del certamen, que coincidirà amb Setmana Santa. La cooperativa vendrà l’oli a 50 euros la garrafa de cinc litres.
La Fira de Vinaixa posa fi al calendari de fires oleícoles en aquesta comarca i el Segrià, en el qual s’han venut milers de litres d’oli malgrat la pujada de preus de l’actual campanya. El certamen també té una zona dedicada als tallers de pedra. Dissabte tindrà lloc la presentació de la nova associació PACAT de mestres artesans vinculats a la construcció tradicional, i hi haurà una ruta guiada per veure la transformació de la pedra a càrrec de Josep Gabarra, de Pedres Magami. Serà després de l’acte inaugural de la fira, a càrrec de la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret.
Foto: Ajuntament de Vinaixa (Instagram)
InfoLleida