La cooperativa tèxtil de l'Espluga recapta més de 40.000 euros

28/12/2023

En la seva campanya de micro-mecenatge

La Cooperativa Tèxtil SomPunt de l'Espluga Calba, la més antiga en actiu de Catalunya (fundada el 1969), ha superat ja el llindar mínim de 40.000 euros que s'havia fixat en el seu pla de viabilitat.
A manca de menys de dos dies per finalitzar la campanya de micro-mecenatge que havia iniciat a principis de desembre, l'entitat ha reunit més de 427 cofinançadors que han depositat la seva confiança per tirar endavant el projecte.
Amb aquest mecenatge, segons la cooperativa, es farà realitat el projecte d'intercooperació Teixint Futurs, que fan juntament amb altres cooperatives com DiomCoop, Associació Alba, Xarxa de Dones Cosidores i l’Associació Talma. Aquest projecte se centra a tirar endavant conjuntament grans comandes de gènere de punt. Per poder-ho aconseguir a mitjà termini, abans necessitaven una primera remesa per fer la formació en aquest tipus de confecció. Així doncs, les aportacions serviran per disposar d’aquests primers jerseis per fer i tenir les hores pagades per formar a nous treballadors.
El suport financer recaptat anirà destinat a cobrir els costos de fabricació, els materials i les formacions. Tenen previst incorporar nous llocs de treball a la cooperativa i reestructurar la part comercial i de producció per ser més competitius, tant en les produccions per a altres marques com per a la seva pròpia. El projecte permetrà a SomPunt continuar amb el desenvolupament i creixement de la marca de la cooperativa que, des del 2016, ha estat un pilar en l'oferta de roba de punt per a home dissenyada i confeccionada a la cooperativa, de KM0 i de qualitat.
Foto: SomPunt (Goteo)
Infolleida