Fulleda crea mapes amb rutes a peu i BTT

28/03/2024

Inclou antigues construccions de pedra seca, entre elles, els corrals

L’Ajuntament de Fulleda, amb el suport i assessorament de Fulleda Turisme Actiu, Boira Experience i la plataforma Wikiloc, presenta un mapa amb una selecció de vuit rutes a peu i altres vuit per fer amb BTT, cadascuna d’elles dissenyada per captivar, tant els aficionats a l’esport a l’aire lliure com aquells que busquen una escapada relaxant enmig de la natura. Des de senders suaus per gaudir en família fins a rutes desafiants, pensades per als més aventurers; cada camí ofereix una finestreta única a la bellesa del terme municipal de Fulleda, mostrant paisatges de boscos frondosos, camps de conreus idíl·lics i els nostres característics camins de pedra seca.

Aquesta iniciativa pionera, que promet revolucionar l’experiència de senderisme i BTT desplegant un treball meticulós fet al llarg dels darrers anys, busca no només facilitar la descoberta d’un territori excepcional, sinó també preservar i fer valdre el ric patrimoni històric i natural que defineix i forma part de la història i les arrels de Fulleda.

Un dels aspectes més remarcables d’aquestes rutes és la inclusió de les antigues construccions de pedra seca, entre elles, els corrals que en temps passats eren utilitzats pels ramaders de Fulleda. Aquestes estructures, testimoni silenciós de la història rural de Fulleda, es revelen com a joies ocultes al llarg dels senders, oferint als visitants un viatge al passat on poden imaginar-se la vida dels nostres avantpassats.

La integració d’aquests elements, juntament amb vestigis de la Guerra Civil com nius de metralladora i búnquers, enriqueixen l’experiència de cada ruta, transformant una simple excursió en una aventura cultural. Una mostra més del compromís de l’Ajuntament de Fulleda, i per extensió de Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu, per recuperar i preservar aquests tresors perquè generacions futures puguin també descobrir i apreciar la riquesa del patrimoni fulledenc.

InfoLleida