El primer Festival PLA retorna el cinema a Juneda per la porta gran

30/04/2024

850 espectadors van visitar el Teatre Foment durant el passat cap de setmana

La primera edició del PLA, Festival de Cine Rural de Juneda, va finalitzar amb èxit el passat diumenge després de múltiples sessions en les que el cinema emmarcat en zones rurals va ser el principal protagonista. Uns 850 espectadors van visitar el Teatre Foment durant el passat 26, 27 i 28 d'abril per recordar la importància que havia tingut el setè art al poble garriguenc i voltants.

Muyeres", de Marta Lallana, es proclama com la gran guanyadora de l'edició d'enguany després d'emportar-se el Premi a la Millor Pel·lícula i el Premi de la Pagesia. També "En nombre de la tierra", de DK Welchman i "Partículas sin masa" de Joel Munu en van sortir premiades després de rebre el Premi Jove i el Premi al Millor Curtmetratge respectivament. "Cinema Paradiso" i "El mestre que va prometre el mar", fora de competició, van ser les dues sessions més concurrides, omplint les butaques del teatre i antic cinema Foment.

El festival ha comptat amb una llarga llista de convidats, entre els que destaquen els músics Raül Refree, Meritxell Gené, el col·lectiu Silvestres o el Cor de Cantaires de Juneda, la periodista Txell Bonet, els actors Alexandra Olmo, Eduard Molins i Rosa Monrous, el mestre i divulgador Sebastià Gertrúdix o els cineastes Anna Llargués, Daniel Llussà, Gerard Satorra i Alex Alcalde.

L'organització destaca la predisposició i bona voluntat de cada un dels espectadors que han assistit al festival i vol donar les gràcies a totes les entitats, patrocinadors, voluntaris, i veïns i veïnes que l'han fet possible. Prometen, també, una segona edició amb la mateixa il·lusió i entrega d'enguany, prevista per la primavera de 2025.

Foto: PLA

InfoLleida