El Consell Comarcal de les Garrigues organitza un seguit d’actes per commemorar el 25N-Dia Internacional de la violència envers les dones

25/11/2021

Es donarà a conèixer la campanya de sensibilització comarcal pel 25N “Ahir i avui: La violència mirem-la de cara”

El Consell Comarcal de les Garrigues organitza un seguit d’actes per commemorar el 25N-Dia Internacional de la violència envers les dones. Demà dijous, a les 12.00 hores, es llegirà el manifest institucional davant la seu de l’ens comarcal a les Borges Blanques (av. Francesc Macià, 54).

A més, es donarà a conèixer la campanya de sensibilització comarcal pel 25N “Ahir i avui: La violència mirem-la de cara”, creada gràcies a les dones de la comarca i impulsada des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de les Garrigues, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, la Secretaria d’Estat d’Igualtat i la Federació d’Associacions de Dones de les Garrigues.

Aquesta campanya va acompanyada d’una exposició que es podrà veure en diferents localitats garriguenques i que es complementa amb material de difusió, cartells, blocs de notes i bolígrafs que es distribuiran entre la població amb l’objectiu de sensibilitzar contra la violència envers les dones i donar visibilitat a l’apoderament i la força de les dones garriguenques. 

Per atansar la campanya a la població més jove, tècniques del Consell visiten aquests dies els centres d’educació secundària de les Garrigues per fer una dinàmica de grup a l’hora del pati. 

I en paral·lel, aquests dies també s’està duent a terme el projecte “Posa’t les ulleres”, amb la finalitat que l’alumnat de 6è de primària conegui l’origen de les desigualtats i com aquestes es mantenen en la societat actual. Amb aquesta acció es pretén afavorir a transformar la mirada de la població jove perquè es converteixi en una mirada amb perspectiva de gènere. 

Des del Consell Comarcal fa anys que s’aposta pel treball en polítiques d’igualtat de gènere. Aquesta tasca, que s’ha realitzat de manera transversal, ha permès observar que la intervenció de sensibilització és necessària en etapes més primerenques de les que s’havia intervingut fins al moment i és per aquest motiu que s’ha dissenyat el projecte “Posa’t les ulleres” per a l’alumnat de cicle superior de primària.

També en aquesta línia, el passat 18 de novembre l’Àrea d’Igualtat del Consell Comarcal va organitzar el taller formatiu online #NosEnredamos, a càrrec de Psico Woman, adreçat a la població jove a partir de 14 anys, per sensibilitzar i informar sobre els riscos i les vivències comunes relacionades amb la generació Z i les relacions afectives i sexuals, l'ús de xarxes socials, la motivació pel recolzament social i l'apoderament de la joventut.

Infolleida