Salut denega el servei de radiologia a Les Borges

13/09/2023

Retrets entre l'equip de govern i l'oposició

El Servei Català de la Salut ha denegat definitivament el servei de radiologia al Centre d'Atenció Primària (CAP) de les Borges Blanques. L'ens públic de la Generalitat ha argumentat la decisió per "garantir l'eficiència del servei a les Borges s'haurien de fer unes 10.000 radiografies a l'any, mentre que les xifres de població de les Garrigues fan preveure que l'activitat que es generi sigui propera a les 5.000", segons publicava el quinzenal SomGarrigues.
Aquesta decisió va provocar retrets entre els dos principals grups polítics de la capital de les Garrigues. Junts per les Borges, que governava a la darrera legislatura, va manifestar la seva contrarietat davant l’anunci de que la conselleria i "no hi hagi hagut cap mena de manifestació ni comentari de l’actual equip de govern". També va fer notar que els arguments que donen per no ficar el servei "són els mateixos que des de Junts ja vam explicar, i en cap moment hi vam estar d’acord". Va lamentar que ara s'accepti l'anunci sense repiblciar ni reivindicar res."On és la voluntat política ara?", es va preguntar el grup de l'oposició en el seu comunicat públic.
Per la seva part, Borges per la República, que governa la ciutat amb ERC, va replicar que l'ajuntament persistirà exigint el servei a la Generalitat i i lamenta "que es continuïn esgrimint aspectes tècnics que l'any passat no es van tindre en compte, per exemple, a l'hora de dotar de radiologia l'Àrea Bàsica de Salut de Montblanc, que atén un volum de població pràcticament idèntic al de les Borges". Va avançar que aquest mateix Ple de setembre els grups municipals d’ERC les Borges i Borges per la República – Per Tu tornaran a presentar una moció "amb la idea que, aquesta vegada, Junts hi voti a favor, s’aprovi per unanimitat i ens poguem presentar a la reunió amb Salut amb una proposta avalada per tot el Ple".
Infolleida