Repartiment de punts al derbi Artesa - Borges

25/09/2023

Els visitants es van avançar, però els locals van poder evitar la derrota en la segona part

Artesa de Lleida i Borges Blanques van empatar 1-1 en un dels duels lleidatans de Primera Catalana. Ambdós conjunts van poder emportar-se el partit i guanyar els tres punts. Encara així, els entrenadors d’ambdós conjunts van coincidir que va ser “un empat just”.
Els gols van arribar a través de la pilota aturada, el de l’Artesa per un córner i el del Borges per una falta.
En la primera meitat, l’Artesa de Lleida es va veure superat pel seu rival i els locals no van ser capaços de desenvolupar el seu joc associatiu, veient-se incapaços d’aconseguir arribar a l’àrea rival per generar ocasions clares de perill. El Borges, per la seua part, va plantejar un partit en el qual va buscar constantment l’esquena de la defensa a través del joc directe i es va fer fort al mig del camp, on va transcórrer gran part de la primera meitat.
L’equip entrenat per Jordi López Mena va ser el clar dominador de la primera part i en els últims compassos d’aquesta, aprofitant un rebot procedent d’una falta, van poder obrir el marcador amb un gol de Marc Caño.En la segona meitat, l’Artesa va fer un pas endavant, aconseguint generar superioritat i tancar el Borges, que veia com en el minut 73 Pol Simó marcava l’1-1 després d’una jugada d’estratègia precedida d’un córner polèmic.A partir del gol, el Borges va realitzar dos canvis que li van permetre tornar a buscar l’esquena rival i ser perillós al contraatac, podent generar ocasions molt clares en els instants finals, que podrien haver decantat el partit al seu favor. Tot i així, ni Borges, ni Artesa no van aprofitar les seues ocasions en la segona part i van acabar repartint-se els punts.Amb aquest empat, l’Artesa encadena el seu segon empat consecutiu i la setmana que ve haurà de visitar el tercer classificat, l’Igualada.El Borges, per la seua part, continua sense conèixer la victòria, però aconsegueix el seu primer punt, fent fora, segons el seu entrenador, “els fantasmes de l’últim partit davant del Tàrrega”, en el qual van perdre per 0-3. Els de les Garrigues hauran de visitar el Llefià la pròxima jornada.

Per la seva part, a Segona Catalana el Juneda va guanyar 1-0 a Solsona gràcies a un gol de David al minut 35.
A Tercera Catalana, l'Albagés va apallisar 4-1 al Rosselló. Va ser la primera victòria de l'equip garriguenc a la lliga en un partit que va quedar sentenciat als primers deu minuts.