Mantenen la producció d'oli malgrat la sequera

23/10/2023

És el cas d'una empresa de les Garrigues, que assegura que ha pogut mantenir la producció de les campanyes anteriors

El Departament d'Agricultura ja va anunciar a principis d'octubre que la producció d'oli d'oliva es situaria aquest any a la província de Lleida entorn de les 5.500 tones, un 13% menys que en l'anterior campanya. Tot i aquesta dada, no tots els productors han notat els problemes de la sequera. L'empresa Olicatessen d'Els Torms estima poder vendre l'oli al mateix preu que l'any passat al no veure afectada la seva producció gràcies a un sistema de reg de suport.

L'Anna Gibert és la tècnica de territori de l'empresa i explica que ha pogut palpar el nerviosisme per aconseguir oli per part dels venedors i explica que els comerços s'han assegurat tenir-ne amb previsió. Tot això en un any on el preu de l'oli ha pujat substancialment, arribant als 45 euros per cada garrafa de cinc litres.

L'empresa Olicatessen es caracteritza per produir oli d'oliva ecològic amb un reaprofitament de tots els seus residus. Asseguren que cada cop hi ha més conscienciació a l'hora de buscar més "qualitat que quantitat".
RICARD GÓMEZ PUIG