L'exalcalde de Granyena reelegit president de la Mancomunitat d’Aigües

28/09/2023

Francesc Esquerda guanya el candidat republicà Jordi Arbós, alcalde de Fulleda, per nou vots de diferència i presidirà l?ens quatre anys més

Francesc Esquerda, l'exalcalde i actual regidor de Granyena, ha revalidat per quatre anys més la presidència de la Mancomunitat d'Aigües, una entitat que reuneix 25 municipis de les comarques de les Garrigues, el sud del Segrià i la Conca de Barberà per a proveir-los d'aigua potable procedent del pantà d'Utxesa.
Esquerda, membre d'una candidatura impulsada pels municipis governats per Junts, integrava també regidors del PSC i Per Tu. Tot i això, no va aconseguir incorporar a la seva llista representants d'ERC, que van formar la seva pròpia llista alternativa, encapçalada per Jordi Arbós, alcalde de Fulleda.
En una assemblea celebrada ahir a la nit a la planta potabilitzadora de la mancomunitat entre Torrebesses i Sarroca de Lleida, Esquerda va obtenir 28 vots, mentre que Arbós només en va aconseguir 19. Hi va haver un vot en blanc i dos representants de diferents municipis estaven absents. En qualsevol cas, en aplicar-se la Llei de Hondt a les eleccions, la candidatura de Jordi Arbós tindrà tres representants a la junta general, un menys que la llista d'Esquerda. Elena Llauradó, l?alcaldessa de la Granadella, ocuparà la vicepresidència.
L'exalcalde de Granyena va lamentar no haver aconseguit presentar una candidatura unitària a l'assemblea. Al seu programa per al nou mandat, Esquerda promet iniciar un estudi per instal·lar energies renovables i així abaratir el cost de bombament d'aigua, una de les crítiques principals de la candidatura d'Arbós. A més, la nova junta licitarà els propers mesos el servei de manteniment de les seves instal·lacions (encara en mans de Sorea), seguirà amb les converses per connectar-se amb el canal Segarra-Garrigues i millorar així la qualitat d'aigua i reformarà la xarxa de canonades.
Albert González Farran