L'Espluga estrena llar d'infants després de deu anys tancada

01/09/2023

Amb tres alumnes dins un edifici de l'escola Porcel de Cervera

L'Espluga Calba tornarà a tenir la seva escola bressol, que ha estat més de deu anys tancada per falta d'alumnes. Un grup de tres nens (d'entre un i dos anys) reestrenaran el servei a partir de la setmana que ve a la mateixa ubicació que ja tenia fa una dècada, un edifici contigu a l'escola Porcel de Cervera, on n'hi ha actualment d'altres vint alumnes matriculats de primària.
La reobertura de l'escola bressol ha estat fruit de diversos mesos de reivindicacions de l'Associació de Famílies (AFA) de l'escola, que van pressionar el consistori perquè reclamés al departament d'Educació la contractació d'un tècnic d'educació infantil. A canvi, l'ajuntament ha hagut d'assumir diversos requeriments normatius, com l'adequació de l'edifici i la instal·lació de càmeres de videovigilància connectades a la direcció de l'escola.
Tot i ser un servei municipal, la seva utilització no exigeix l'empadronament. De fet, dos dels tres nous alumnes per a aquest curs són veïns d'altres municipis (Omellons i Borges Blanques). "Tornar aquest servei al poble era una necessitat per evitar el desarrelament prematur de les famílies", va reivindicar ahir el primer tinent d'alcalde, Lluís Amat.
L'edifici té una capacitat per a un màxim de tretze nens, encara que Educació només exigeix un mínim d'un alumne per mantenir-lo obert. Membres de l'AFA asseguren que la continuïtat està assegurada. "Hi ha famílies que estan esperant que els seus fills tinguin prou edat per matricular-los al poble", asseguren membres de la junta directiva a l'associació.
SEGRE