L'Associació junedenca 'Histèriques' es presenta a les Borges Blanques

25/09/2023

De la mà de la xarxa juvenil Ocell de Foc

La xarxa d’iniciatives juvenils ‘Ocell de foc’ de Ponent, han participat aquest dimecres a la tarda a les Borges Blanques, en una xerrada, en la que han presentat el seu programa i també el de l’Associació de Juneda ‘Histèriques’.
‘Histèriques’ és una associació de joves feminista i LGBTI de Juneda, que es va crear el gener del 2020 quan es va oferir al grup de joves de Juneda participar en una formació d’agents de canvi i de prevencions de violències masclistes. Els nois i noies que van participar en aquesta formació van decidir crear l’associació amb l’objectiu de conscienciar a través de campanyes visuals i llenguatge senzill dels diferents tipus de violència i discriminacions que existeixen en la nostra societat.
Actuen principalment en campanyes via xarxes i pels carrers de Juneda, sobre temes que provoquin reflexió i incitin a un canvi en la societat a través de tríptics, murals, entrevistes... També han col·laborat i participat en activitats d’altres associacions culturals i feministes de la província.
El passat 28 de juny, en l’acte institucional celebrat a Lleida per commemorar el Dia Internacional per l’alliberament LGBTI, van rebre de ‘Colors de Ponent’ un reconeixement per la seva acció política feminista i per la seva tasca a favor de la igualtat i la diversitat sexual i de gènere a les terres de Lleida.
Actualment està formada per 10 joves.
Un cop finalitzada la xerrada i posterior debat, la cooperativa de petits productors i productores ‘Mengem Ponent’ ha ofert un tast dels seus productes

Infolleida