L'ajuntament de les Borges estrena les seves atencions a la fresca

08/07/2024

La iniciativa, cada dimarts al vespre, pretén escoltar inquietuds i propostes a peu de carrer

L'ajuntament de les Borges Blanques va estrenar dimarts passat al vespre la seva primera sessió del "Responem a la Fresca", una iniciativa que pretén escoltar les inquietuds i propostes a peu de carrer.

En aquesta primera trobada,
el soroll nocturn generat per motoristes, alguns vehicles, la concentració de jovent passada la mitjanit, els busos i alguna terrassa va centrar bona part de la reunió que tenir lloc a la Plaça Europa.

El govern municipal va expressar la seva empatia més absoluta amb el veïnat i el seu compromís per treballar i posar fi a les molèsties generades per motoristes i jovent que es concentren a la Plaça Europa, passada la mitjanit, pràcticament cada dia, sense respectar el descans de veïns i veïnes.

Així mateix, es va emplaçar novament el jovent, part del qual era present a la reunió, a empatitzar amb el veïnat i es va reiterar l'oferiment de treballar espais de reunió i agenda alternativa d'oci. També es va deixar clar que es reprendran les inspeccions discrecionals a la ITV i s'aplicarà el règim sancionador de manera estricta i contundent si aquestes actituds continuen, a l'espera també de mantenir una reunió amb els familiars d'aquest jovent.

Tot plegat ve precedit, a més, per l'episodi d'aquest cap de setmana passat, amb faltes de respecte a agents de la Policia Local, llançament de pedres al vehicle policial, i la confiscació d'una motxilla amb una navalla de 9 cm, una ampolla amb líquid inflamable i corrosiu, i petards de mitjana i alta intensitat, semblants als que es van llençar contra el vehicle i les dependències policials.

El govern va aprofitar l'ocasió per explicar els passos que s'estan fent per canviar el circuit dels autocars i es va comprometre a emplaçar els conductors a què evitessin les descàrregues d'aire comprimit mentre els vehicles són a l'estació. També es va demanar que es recollissin les cadires i les taules de les terrasses, i es limités la música a l'interior del bar a partir de les 11 de la nit.

L'agenda dels responem a la fresca confirmats d'aquest mes de juliol a peu de carrer seran amb demà amb el veïnat de la Carrerada, el dia 16 de juliol amb els veïns del carrer Olivo i dimarts 23, al carrer Canal d'Urgell, cantonada amb el raval de Lleida.

Foto: Ajuntament de les Borges
InfoLleida