El Parlament insta el Govern a garantir l’abastiment d'aigua potable a la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, a proposta de Junts

31/01/2023

Anna Feliu: “La gent dels pobles de les Garrigues, del Segrià i de la Conca de Barberà han de poder beure una aigua de qualitat i amb totes les garanties”

El Parlament de Catalunya insta el Govern a executar les inversions necessàries per posar fi als problemes recurrents d'abastiment d'aigua potable que pateixen els 25 pobles membres de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues, assegurant una captació alternativa d'aigua que garanteixi aigua de qualitat, a proposta de Junts per Catalunya.

“El pantà d’Utxesa ha patit uns episodis de contaminació d’aigües sense precedents en els darrers dos anys”, ha recordat la diputada Anna Feliu, en referència al vessament d’hidrocarburs de juliol de 2021 i a la presència de plaguicides per damunt del límit autoritzat al maig i juny de 2022. “Aquesta contaminació ha estat agreujada per la sequera sostinguda, que no ajudat a la renovació de l’aigua del pantà. Utxesa té un problema endèmic”, ha afegit Feliu. Per això, Junts demana amb aquesta proposta de resolució que s’asseguri una
captació d’aigua alternativa del pantà de l’Albagès que garanteixi l’arribada d’aigua de qualitat a la planta potabilitzadora. “La gent dels pobles de les Garrigues, del Segrià i de la Conca de Barberà han de poder beure una aigua de qualitat i amb totes les garanties”, ha conclòs.

En aquest sentit, el text de la proposta de resolució aprovada també demana al Govern:

Que l'Agència Catalana de l'Aigua destini els ajuts necessaris per implementar un nou sistema de filtratge més efectiu i adequat a la
problemàtica actual de la contaminació de l'aigua.

Que l'Agència Catalana de l'Aigua tingui en compte les diferents situacions possibles relacionades amb la manca d'aigua i que en el cas de manca d'aigua de boca, se subministri aigua embotellada.

Col·laborar amb totes les administracions per tal que tots els veïns tinguin aigua de qualitat i accessible i es prenguin les solucions adients per revertir aquestes situacions al més aviat possible.
Infolleida