Cérvoles Celler guanya el premi Innovació de la guia "Viure el Vi"

15/01/2024

S'atorga per la gestió sostenible de les parcel·les orgàniques d'aquest celler

La guia "Viure del Vi" ha distigit Cérvoles Celler de la Pobla de Cérvoles, pertanyent al grup Tomàs Cusiné i a la DO Costers del Segre, amb el premi Innovació en el certamen 11+1 Magníficos 2024.
El guardó, que recollirà Tomàs Cusiné dilluns vinent 29 de gener a Madrid, s'atorga per la gestió sostenible de les parcel·les orgàniques d'aquest celler, replantades amb varietats mediterrànies com el raïm macabeu o la garnatxa negra, pel treball de recuperació de varietats ancestrals com la trobat, també l'adaptació al canvi climàtic, la recerca de recursos hídrics per poder garantir la qualitat dels vins i la lluita contra la desforestació dels boscos de la seva propietat.
Cal destacar que Cérvoles Celler es va fundar el 1997 i és el primer projecte de viticultura de muntanya de Catalunya. Situada a 700-750 metres d'altitud, actualment s'estén per unes cinquanta-cinc hectàrees de vinya distribuïdes per dotze parcel·les, amb ceps principalment de garnatxa negra, ull de llebre, sirà, cabernet sauvignon, merlot, macabeu i chardonnay.

Foto: Cérvoles Celler (Facebook)
SEGRE