Ajut de 67.000 euros per al projecte de “La Vall de Vinaixa"

23/02/2024

El subdelegat visita el municipi i analitza altres projectes

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha concedit un ajut de gairebé 67.000 euros a l’ajuntament garriguenc de Vinaixa per desenvolupar el projecte “La Vall de Vinaixa: Estratègies d’Ecoturisme per a la creació d’ocupació, la lluita contra el canvi climàtic i el repte demogràfic”. Aquest projecte forma part del paquet de 380 ajuts aprovats a finals de l’any passat pel Ministeri adreçats a entitats locals, entitats sense ànim de lucre i iniciatives d’emprenedoria per a la transformació territorial i la lluita contra el despoblament. L’import total dels ajuts concedits és de 21,1 milions d’euros.

L’ajut concedit ha estat un dels temes abordats en la visita que va fer dimecres el subdelegat José Crespín a Vinaixa on es va reunir amb l’alcalde, Josep Maria Tarragó, amb qui va repassar les iniciatives en que treballa el municipi per combatre la pèrdua de població. Crespín va conèixer els detalls d’aquest projecte que vol posar en valor la gran riquesa agrícola i forestal d’aquest paratge natural situat al nord est de les Garrigues que inclou també els municipis de Fulleda, Tarrés i L’Espluga Calba. Segons el subdelegat, “donem suport a projectes que busquen el rellançament turístic d’aquest territori com a eina de lluita contra el despoblament tot aprofitant la seva riquesa paisatgística, cultural i arquitectònica”.

El projecte preveu desenvolupar accions i diferents rutes de caire turístic, elaborar un pla de dinamització turística de tota aquesta zona de les Garrigues, així com la creació d’un centre d’atenció i informació turística. 

L’ajut concedit a l’ajuntament de Vinaixa s’inscriu dins la segona convocatòria d’ajuts per a la transformació territorial i la lluita contra el despoblament per part de la Secretaria d’Estat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Són ajuts de gestió directa per part del Ministeri amb fons dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Foto: Subdelegació del Govern

InfoLleida