Primers actes programats de l'Any Manel Giné a les Borges

10/05/2024

Un reportatge, taula rodona i caminada literària

Les Borges Blanques celebra ja l'Any Manel Giné, en commemoració als deu anys de la seva mort. El primer acte programat de l'efemèride serà divendres 17 de maig a la Sala Maria Lois amb una taula rodona i la visualització del reportatge audiovisual, amb aportacions dels qui el van conèixer. Diumenge 19 de maig, des de la Plaça Europa, arrencarà a les nou del matí una caminada literària als Dos Bessons.
Els actes estan organitzats per la Comissió Ciutadana 10 Anys Manel Giné, amb la col·laboració de l'Ajuntament, Biblioteca Marquès d'Olivart, Centre Excursionista Borges Garrigues, Revista Terrall, Centre d'Estudis de les Garrigues i Espai Macià.
Manel Giné ve tenir una forta implicació en l'àmbit cultural i associatiu de les Borges Blanques i de la comarca, en el Centre Excursionista Borges-Garrigues i en la Revista Terrall, per exemple, a més de moltes altres entitats que va impulsar i amb les que va col·laborar. Giné havia estat professor al col·legi Montserrat i en altres centres de les Borges. Nascut a les Borges l'any 1928, era una autoritat de la història de les Borges Blanques i de les Garrigues. N'havia escrit diversos articles i havia anat recopil·lant tot de documents valiosíssims per donar-la a conèixer. A més, disposava d'una memòria prodigiosa que li permetia explicar els fets amb molt detall.
Foto: Ajuntament de les Borges Blanques (Facebook)
InfoLleida