Més de cinquanta empreses a la nova associació comarcal

14/06/2024

Les Borges acull la XVII trobada de motards

Més de cinquanta empreses s’han inscrit en la nova Associació Garrigues Empresarial des de finals d’any, una entitat l’objectiu de la qual és difondre activitats per fomentar la cooperació empresarial, dissenyar estratègies comunes i crear un espai d’intercanvi i col·laboració en què conèixer activitats i accions que formin part del teixit productiu, segons va explicar la seua presidenta, Pilar Palau. “Volem donar veu a les empreses de la comarca i unir esforços per al creixement conjunt. Ser un lobby davant de l’Administració per canalitzar, fer pressió i defensar els interessos de les empreses”.

A més, va explicar Palau, és necessària la interacció entre els diferents sectors empresarials de la comarca. Va indicar que l’entitat està sent molt ben rebuda d’acord amb l’augment de socis i continua presentant-se en municipis de les Garrigues des de la seua posada en marxa, tal com va informar aquest diari el 18 de maig. “L’associació ha firmat un conveni amb l’Associació d’Empresaris del Pla d’Urgell, Agrupem: treballem de forma conjunta amb el consell i l’ajuntament de les Borges, amb els quals compartim un tècnic de promoció i comunicació; i amb la CEI de les Borges per fer propostes de formació que interessin empresaris i autònoms”, va afegir Palau.

En els últims mesos ha tingut reunions amb responsables de la Generalitat i la Diputació per exposar les necessitats del sector i sol·licitar ajuts de la Unió Europea. L’entitat ja ha nomenat els seus principals responsables que són, a més de Palau, de l’empresa PPalau; Ana Roset del grup Nexcar; Rosa Ticó, de Talma; i Judith Pelegrí de Vivers Jaume Pelegrí, entre altres membres de la junta directiva. Palau va remarcar que un dels principals atractius és que les quotes són assumibles per a tots els negocis. Les empreses de fins a deu treballadors paguen 50 euros, les que en tenen entre 11 i 50 abonen 100 euros i les que compten amb més de 50 empleats paguen una quota de 150 euros anuals.


Les Borges acull la XVII trobada de motards


Les Borges Blanques acollirà diumenge vinent dia 16 de juny la XVII edició de la trobada motera organitzada pel col·lectiu Motards Fotli-gas-tooo de la capital de les Garrigues i en la qual es preveu més d’un centenar de participants. La concentració començarà a les 09.00, hi haurà un esmorzar i es donarà pas a un recorregut per la comarca. Hi haurà un sorteig d’obsequis i un dinar popular al migdia.


Jornada divulgativa sobre muricecs de les Garrigues


La sala Maria Lois de les Borges acollirà demà una jornada divulgativa sobre les espècies de muricecs que habiten a la comarca de les Garrigues. La Nit dels Ratpenats, organitzada per l’ajuntament, el Centre d’Història de les Garrigues i el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà, començarà les 20.00 amb una xarrada a càrrec de David César de Montblanc.
Infolleida