El Borges repeteix títol

27/03/2023

L’equip de les Garrigues guanya la segona Copa consecutiva i la quarta de la història

L'ASISA Borges Vall aconsegueix la quarta Copa del Rei de la seva història i la segona de forma consecutiva, en superar en una emocionant final el Cajasur Priego de Còrdova, líder invicte de Lliga i vuit vegades campió de la competició copera. El conjunt de les Garrigues va treure a resplendir la seva millor versió i es va proclamar campió del torneig, celebrat a Jaén, en què es va imposar per 3-2, en un partit obert fins al final i amb un punt per a cada jugador dels lleidatans. La final no va començar bé per als de les Garrigues, ja que Marc Duran va cedir un 0-3 amb el portuguès Diogo Ferreira (8-11, 9-11 i 5-11) perquè el Priego prengués avantatge en el partit.

 Tanmateix, Viktor Brodd va igualar la final amb un sòlid triomf (3-1) davant del també portuguès Diogo Chen. El suec va guanyar els dos primers jocs per 11-5 i 11-9 i, encara que Chen va guanyar el tercer (6-11), Brodd va tancar el partit amb un 11-3 final. Amb la final igualada a un, Alberto Lillo s’enfrontava a l’onze vegades campió d’Espanya Carlos Machado. Lillo va fer una actuació brillant i es va imposar per un 3-0 (11-6, 11-8 i 11-6) que posava el 2-1 per a Borges, a un sol punt del títol.

Brodd es va batre amb Diogo Ferreira amb l’oportunitat de tancar la final. Però el portuguès va competir a un nivell altíssim i va aconseguir el segon triomf del seu compte particular per 1-3 (6-11, 7-11, 11-9 i 11-13) i va empatar de nou la final. El cinquè partit entre Marc Duran i Diogo Chen havia de decidir el campió i el xoc va ser emocionant fins a l’últim moment. Chen va guanyar el primer joc per un ajustat 9-11, però Duran va igualar amb un 11-8. El jugador del Priego també va aconseguir el triomf al tercer parcial (8-11) i posava el títol a un sol joc del conjunt andalús. Tanmateix, Duran, que es va proclamar campió d’Espanya individual dimecres, va reaccionar a la perfecció, va empatar a dos el partit amb un 11-4 i va posar el 3-2 final amb un altre 11-4, que donava la quarta Copa del Rei al Borges, després de les del 2003, del 20

Imatges: Alba Pacheco / RFETM

Diari Segre