Borges per la República – Som Primàries presenta la seva candidatura a les eleccions municipals de les Borges Blanques

13/05/2019

En una sala plena de gom a gom amb el lema “Vine i Governa”. La llista està formada per 23 persones i l’odre de la llista és el resultat d’un procés de primàries obert impulsat per l’ANC i el CDR locals.

La sala Maria Lois de les Borges Blanques ha acollit aquest divendres a la nit la presentació oficial de la candidatura Borges per la República – Som Primàries per a les eleccions municipals del 26 de maig.

Aquesta candidatura és fruit de la proposta que van fer el CDR i l’ANC locals a tots els partits sobiranistes de formar una llista unitària, que va comptar amb el suport d’ERC i de la CUP i el rebuig de PDeCAT. Del resultat de les votacions d’unes primàries celebrades al mes de febrer, en què van participar 273 persones, en va resultar Josep Farran com a candidat més votat, seguit de M. Eugènia Porqueres i Salvador Noguera. També es va sotmetre a votació popular el nom de la candidatura entre tres opcions.

Durant el darrer mes, Borges per la República – Som Primàries ha creat 5 grups de treball (polítiques socials, cultura, economia, territori i comunicació), els quals han realitzat més de 50 activitats, entre tallers i reunions, amb entitats i ciutadans del municipi, amb la finalitat de recollir aportacions per a la redacció d’un programa electoral participat. Les línies mestres del programa, aprovat en assemblea el passat 8 de maig, es van presentar divendres a la ciutadania.

Divendres també es va fer públic el vídeo de la promocional de campanya amb lema de la mateixa, “Vine i governa”, amb la finalitat d’interpel·lar a la ciutadania a no ser actors passius en les eleccions sinó a ser-ne membres actius, participant i co-decidint el dia a dia municipal, tant en l’elaboració del programa electoral com en l’execució del mateix en cas de guanyar l’alcaldia de les Borges Blanques, sempre sota valors republicans.

Infolleida