Quatre productors de les Garrigues creen l’oli Suo Tempore

13/02/2019

Quatre productors de les Garrigues s’han unit per crear l’oli Suo Tempore, que disposa de l’estàndard de qualitat més alt del món. Sota aquest paraigua cada productor ha elaborat el seu oli conferint-li diferents matisos.

Suo Tempore és un oli d’oliva verge extra Premium que naix de la feina conjunta durant dos anys de quatre productors de les Garrigues. Aquest oli, elaborat al 100% amb olives arbequines té l’estàndard de qualitat més alt del món. A l’”Aula Experimental Gastronòmica de l’Oli” la primera de Lleida, la Montse Freixa, sommelier d’olis destaca les diferències i potencialitats de cada varietat de Suo Tempore.

Cada productor de Suo Tempore crea el seu propi oli, això li otorga unes característiques diferents. L’elaborat per Nou Segons d’Arbeca es fa amb oliveres centenàries i en destaca el seu picant. En l’elaborat per Oli Soleil s’hi poden trobar notes de fonoll. Raig d’Arbeca destaca pel seu verd i els tocs d’ametlla i nous verdes. El de la Cooperativa de la Granadella va endur-se el premi en la categoria Fruitat Madur de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques. 

Aquest projecte col·lectiu naix de la mà del Clúster de l’Oli de Catalunya impulsat per GLOBALleida i compta amb el suport dels tècnics de l’IRTA.

 

Mariona Rebull i Martí