Milloren una carretera danyada pel temporal a Vilosell

24/02/2020

Mentre durin les obres, els camions no poden circular a l’LP-7013 entre l’Albi i el Vilosell

Les obres a la carretera C-13 entre Llavorsí i Rialp i al pont que dóna accés al Vilosell van obligar ahir a tallar el trànsit en aquestes dos vies afectades pels temporals de pluges dels últims mesos. En els dos casos els treballs van més enllà de reparacions per restituir les vies danyades en el seu estat original, i inclouen millores substancials per fer-les més funcionals i resistents davant de futurs episodis de tempestes i inundacions.

Així, la carretera LP-7013 entre l’Albi i el Vilosell es va tallar ahir al trànsit durant gairebé dos hores. Van col·locar diverses bigues de formigó armat paral·leles al pont amb l’objectiu d’enfortir-lo i fer més gran l’ample de la calçada. D’aquesta manera podran circular camions per la via, una cosa que des del temporal no està permesa. Abans de les pluges només podien circular per allà camions petits.

En els propers dies es farà l’encofrat de la llosa de formigó per després pavimentar-la amb aglomerat i, finalment, s’instal·larà el mur de seguretat en els dos costats del pont per evitar caigudes. Prèviament s’han aixecat esculleres de pedra en els dos costats del pont per protegir-lo en cas de futures avingudes d’aigua. Fins que finalitzin les obres, que duraran més de tres setmanes, un semàfor dóna pas alternatiu a la zona del pont durant tot el dia.

Amplia informació a SEGRE

SEGRE