"Lluitarem fins al final perquè no es faci"

25/09/2023

Davant de la MAT que preveu anar de l'Aragó fins a Barcelona, els municipis afectats avisen que al·legaran perquè no sigui una realitat

Nou molins de vent de 200 metres a l'Aragó i una línia de Molt Alta tensió de 272 quilòmetres per evacuar l'energia fins a Barcelona. Després d'haver fet les modificacions pertinents a la primera proposta, aquest és el projecte ha vist llum verda per part de l'Estat Espanyol i afecta municipis del Segrià i les Garrigues, que ja avisen que faran tot el possible perquè no sigui una realitat.

La sensació que tenen és que sempre passa pels mateixos llocs. En aquesta zona de les Garrigues seria la tercera línia que passaria i trenca amb els plans de desenvolupament del territori per tot el que comporta. La MAT aniria en línia recta fins a arribar a Granyena de les Garrigues, allà es desviaria per instal·lar una subestació, és a dir el lloc que rebria l'energia per després distribuir-la. En total, el trajecte preveu 9 subestacions.

Acció climàtica també ha anunciat que prendrà mesures davant d'aquest projecte. Des dels municipis es creu que s'haurien de posar les piles en el Pla Territorial Sectorial per al Desenvolupament de les Energies Renovables perquè el que tenen clar és que no poden renunciar a més sòl agrícola.

JULEN ANDRES CARRALERO