La Granadella torna a mostrar el ‘Desclavament’ i la ‘Processó de l’Encontre’

26/03/2024

Divendres Sant i el Diumenge de Resurrecció, declarats Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional

La Granadella va presentar ahir els actes del ‘Desclavament i Processó de l’Encontre’, que se celebraran el Divendres Sant (29 de març), i el Diumenge de Resurrecció (31 de març), respectivament, en el marc dels actes de Setmana Santa.

L’acte del Desclavament i la Processió del Silenci començarà a les 22.00 hores, però abans, durant la jornada, ja es podrà seguir el Calvari (12.00 hores), l’ofici de la Passió (16.00 hores), i l’encesa de foc amb la representació romana i entrada  a l’església (21.45 hores). Com en passades edicions, i donada l’afluència de visitants, el seguiment de l’acte es podrà fer, també, des de la façana de l’església amb una projecció de tot el que estigui passant a l’interior.

Prèviament, el dia 28 de març, Dijous Sant, se celebrarà la missa del Sant Sopar, a partir de les 19.00 hores. A més, el passat diumenge 24 de març, va tenir lloc a Processó de Rams i la Santa Missa que completen tots els actes que se celebren al voltant dels dos actes centrals.

El Desclavament i la Processó de l’Encontre de la Granadella han estat declarats Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional.

L'alcaldessa Elena Llauradó va explicar ahir que “el Desclavament és un ritual únic i emblemàtic a Catalunya, datat de l’any 1787. Un dels fets diferencials respecte d’altres processons és que, gràcies al fet que el Sant Crist té els braços articulats, l’efecte del davallament es fa més real”. La processó de l’Encontre, únic a les comarques de Lleida, simbolitza el retrobament de Jesús amb la seva mare, Maria, i se celebrarà a continuació de la santa missa. 

Com en anteriors edicions, l’Ajuntament de la Granadella confia reunir un gran nombre de visitants, tenint en compte que cada any es coneixen més aquests actes.

Foto: Diputació de Lleida.

 

InfoLleida