La Diputació ofereix assessorament als afectats per les línies que volen creuar Segrià, Garrigues i Urgell

23/12/2021

A través d' un despatx d'advocats que prepararà les al·legacions als projectes 'Lupus', 'Avior' i 'Atria'

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha ofert assessorament legal als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació afectats per dos grans projectes de línies d'alta tensió que pretenen creuar diferents municipis de les Garrigues, l'Urgell i el Segrià i que en aquest moment es troben en període d'al·legacions. En resposta a les inquietuds que han fet arribar els municipis i consells comarcals afectats del Segrià, les Garrigues i l'Urgell per diferents projectes, s'ha activat un servei de consultoria i assistència jurídica per preparar al·legacions i objeccions als projectes 'Lupus', 'Avior' i 'Atria'.
Els tres projectes tenen previst la creació dels parcs generadors d'energia a municipis de l'Aragó i línies de transport d'alta tensió que travessen diverses comarques de Ponent.

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Carles Gibert, assegura que d'aquesta manera es respon a les inquietuds que les alcaldies els han fet arribar al voltant d'aquests projectes i aprofitant que la modificació del decret realitzat per la Generalitat ara permet als consistoris "ser part afectada", a diferència del marc normatiu anterior en el qual els ajuntament no eren ni consultats.

En el cas del projecte del Parc Eòlic Lupus, el despatx d'advocats seleccionat per la Diputació contactarà en breu amb els consistoris i consells comarcals per tal de demanar la informació necessària per donar-li suport si desitgen al·legar o plantejar objeccions legals per les afectacions que consideren són negatives per al seu territori.

Per a les entitats afectades pel projecte dels parcs fotovoltaics Avior i Atria, el sistema d'assessorament legal es concretarà a inicis del mes de gener, però el Patronat aconsella a ajuntaments i consells que demanin ja la pròrroga del termini per a presentar les possibles al·legacions.
ACN