La Diputació millora prop de cent quilòmetres de vies de les Garrigues

10/07/2024

Una actuació emmarcada en l'impuls al repoblament de la comarca

La Diputació de Lleida i l’àrea de Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida van fer ahir balanç del projecte de millora i manteniment que durant aquests anys està realitzant en els 97,4 quilòmetres de vies de la comarca de les Garrigues, una de les més castigades pel despoblament rural, en comptar amb vuit dels vint-i-cinc pobles amb menys habitants de la demarcació. 

La Diputació de Lleida disposa de 97,4 quilòmetres de vies a les Garrigues, en els quals s’ha anat treballant atenent a les seves particularitats. Segons Ivan Sabaté, director de Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida, “durant aquests anys s’han anat executant millores i rehabilitacions i s’ha col·laborat intensament amb altres administracions per a la millora de les vies de titularitat municipal o autonòmiques”.

“Treballar per al repoblament és una de les prioritats de la Diputació de Lleida. Per tant, per nosaltres és essencial posar en marxa tots aquells projectes que repercuteixen en millores directes per als ciutadans i ciutadanes, que són indispensables perquè es quedin al territori i perquè hi facin arrelar projectes de vida”, va afegir ahir la diputada Cristina Morón.

Alguns dels projectes que s’han executat o que estan projectats per executar pròximament són la finalització de l’execució de l’eixamplament i millora de la carretera LV-7031 entre l’Albi i Cervià de les Garrigues amb una inversió de més de dos milions d’euros.

“Hem de destacar, a més, la implementació del Conveni Garrigues Altes entre la Diputació de Lleida, la Generalitat i el conjunt de municipis, on s’actuarà a la carretera C-233 entre la Granadella-Soleràs, el camí municipal entre Bellaguarda-Els Torms i la millora de la via entre Castelldans-Torrebesses. L’actuació afecta aproximadament 40 quilòmetres de vies de la comarca, amb una inversió aproximada que superarà els 19 M€”, va afegir ahir el director de l’àrea.

Fotos: Diputació de Lleida

InfoLleida