El projecte turístic Med Pearls serà una realitat a les Garrigues el 2022

06/03/2020

Les Garrigues és una de les tres comarques catalanes escollides per formar part del projecte europeu de productes turístics sostenibles Med Pearls (Perles del Mediterrani). Liderat per l’Agència Catalana de Turisme, durant la primera jornada de treball s’han reunit agents del sector públic i privat per decidir els pròxims passos per fer realitat aquest nou producte a finals de 2022.

El projecte Med Pearls (Perles del Mediterrani), amb un finançament al voltant dels 3 milions d’euros, té com a objectiu la creació de 26 experiències turístiques en diversos països del Mediterrani. Les Garrigues és juntament amb la Ribera d’Ebre i l’Anoia, una de les comarques catalanes escollides per invertir en la creació d’aquests productes al llarg dels pròxims tres anys. Aquest divendres, s’ha dut a terme a Arbeca la primera jornada de treball entre els diferents agents i actors del territori per traçar un full de ruta.

Les bases del projecte estableixen que les experiències s’han de desenvolupar en zones de baixa densitat turística però que disposin d’un alt potencial per desenvolupar aquests productes i així, atraure un públic interessat en el turisme responsable i sostenible.

Durant la jornada també s’ha explicat quins són els objectius del projecte, els beneficis que hauria d’aportar a la comarca i com accedir a les ajudes que es posaran a disposició dels diferents agents turístics.

Mariona Rebull i Martí