El cor Eurídice reivindica la veu de les dones

09/05/2019

A través del llibre “Dona’(m) Veu”, el cor de veus blanques, Eurídice, presenta una desena de poemes escrits per dones del segle XX i XXI. Aquests han estat musicats per diversos compositors i compositores que han tingut relació amb el cor durant els seus més de 25 anys de trajectòria.

Així sona l’inici d’un d’”Els poemes de no dir-se”, una de les deu obres que conformen el cançoner “Dona‘(m) veu” del cor Eurídice i que la formació, després de fer-ne una gira de concerts ha plasmat en un llibre. Aquest projecte els ha valgut el premi  Josep Anselm Clavé del Cant coral 2018 en la categoria d’Innovació.

 

El cançoner està format per poemes de diverses dones del segle XX i XXI que tracten temàtiques diverses i la composició ha anat a càrrec de diversos músics que han tingut relació amb el cor durant els més de 25 anys de trajectòria.

 

Una amalgama d’estils i músiques entre les quals s’hi pot trobar: “A ellas” de Mar Benegas i musicada per Ramon Andreu; “Els poemes de no dir-se” de Meritxell Cucurella Jorba amb música d’Heura Gaya; o, “Ja no sé qui sóc” amb lletra i música de Núria Bresolí. 

A. Berga i M. Rebull