A informació pública el primer projecte de modernització del Canal d'Urgell

26/09/2023

Contempla la construcció d'un embassamant a la zona dels 9 Salts de Juneda

El Ministeri d'Agricultura ha posat a informació pública l’Estudi d’Impacte Ambiental i el Projecte de millora de l’eficiència hídrica i automatització de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell. El projecte, inclòs en el conveni signat entre el Ministeri i la Societat Mercantil Estatal d’Infraestructures Agràries (SEIASA), té un pressupost de 28.260.660 euros i preveu la modernització d’una superfície 55.138 hectàrees que cultiven 17.186 regants del Pla d’Urgell, Segrià, Noguera, Garrigues i Urgell. L’actuació preveu la millora de la regulació mitjançant la construcció de tres basses (una d'elles prevista a la zona dels 9 Salts de Juneda), el revestiment o renovació de tres zones de canal per reduir pèrdues per filtracions, així com la instal·lació d’elements de control i de regulació en el Canal Principal i sèquies 1a i 4a.

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida va explicar ahir que Madrid continua treballant per fer realitat la modernització dels regadius com una de les eines indispensables de futur per a la nostra pagesia, per assegurar l’autonomia alimentària i fer front als reptes del canvi climàtic com ara l’escassetat de precipitacions i les conseqüències que se’n deriven. Unes conseqüències que els pagesos de les Terres de Lleida han patit directament aquest any”.

Segons Crespín, “és un pas més per part del Govern d’Espanya que demostra la ferma aposta per assolir un regadiu sostenible i un pas més per avançar en un dels projectes de modernització de regadius més necessari per a les Terres de Lleida”.

 

Infolleida