Benet, entre els dotze restaurants lleidatans recomanats a la Guia Michelin
Els restaurants de la província de Lleida han rebut un important reconeixement en un acte celebrat a València amb la presència de figures destacades del sector gastronòmic
La gastronomia de Lleida ha rebut un important reconeixement en l'edició 2025 de la prestigiosa Guia Michelin, amb un total de dotze restaurants de la província que han estat inclosos entre les recomanacions d'aquesta bíblia gastronòmica internacional.
Aquests establiments van rebre les seves plaques identificatives durant una cerimònia celebrada recentment a València, un esdeveniment que posa de manifest la creixent importància del territori lleidatà en el panorama culinari català i estatal.
Cal destacar que els restaurants lleidatans formen part d'un selecte grup de 146 establiments catalans que han estat reconeguts per la Guia Michelin, convertint-se així en ambaixadors d'una cuina local que fusiona tradició, innovació i productes de proximitat amb resultats excepcionals. Aquest reconeixement suposa no només un prestigi per als propis establiments, sinó també un impuls significatiu per a l'economia local i el turisme gastronòmic de la regió.
Els dotze ambaixadors de la cuina lleidatana
La Val d'Aran lidera el rànquing lleidatà amb set establiments reconeguts, demostrant la força gastronòmica d'aquesta comarca: Roc'n'Cris (Aubèrt), El Portalet (Bossòst), Er Occitan (Bossòst), El Niu (Escunhau), Es Arraïtzes (Garòs), Era Coquèla (Vielha) i Eth Bistro Gastro Espai (Vielha).
Aquestes recomanacions subratllen el paper de la Val d'Aran com a epicentre gastronòmic de muntanya, amb una oferta basada en productes autòctons i una reinterpretació contemporània de la cuina tradicional aranesa.
A l'Alta Ribagorça trobem El Ventador (Barruera), restaurant que ha sabut captar l'essència gastronòmica del Pirineu lleidatà, mentre que a la plana destaquen Benet (Les Borges Blanques) i els tres establiments de la capital: Carballeira, Ferreruela i Saroa, que completen aquesta dotzena d'espais gastronòmics d'excel·lència.
Aquest reconeixement arriba en un moment de transformació per a la gastronomia lleidatana, que ha evolucionat notablement en els darrers anys gràcies a una nova generació de xefs que aposta pel producte local, les tècniques contemporànies i un respecte absolut per la tradició culinària de cada comarca.
Pots consultar la notícia al complet -> Tota la notícia