Unes 6.000 persones van visitar l'any passat els Vilars d'Arbeca

28/03/2024

L’ajuntament d’Arbeca ha sol·licitat ajuts del 2% Cultural de l’Estat per prosseguir amb actuacions que millorin el complex turístic

Gairebé 6.000 persones van visitar l’any passat el jaciment dels Vilars, l’assentament iber de les Garrigues que es va començar a construir en la primera edat de ferro, cap a l’any 775 abans de Crist, segons avança Maria Molina a SEGRE. La fortalesa forma un conjunt arqueològic excepcional dels més ben conservats a Europa i únic per les seues característiques a Espanya. Va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat el 1998. 

El jaciment ha hagut de fer front aquests últims cinc anys a diverses inundacions provocades per la dana de l’octubre del 2019, el temporal Gloria del gener del 2020 i les intenses precipitacions de primavera d’aquell any que han comportat una inversió de més de 300.000 euros per a la restauració i consolidació, que es va iniciar el febrer del 2021 amb les obres per a la recuperació de la fossa circular, que va quedar totalment inundada. 

L’ajuntament d’Arbeca ha sol·licitat ajuts del 2% Cultural de l’Estat per prosseguir amb actuacions que millorin el complex turístic, segons van indicar fonts municipals. Està prevista la construcció d’un edifici annex per a la recepció de turistes i la celebració d’activitats. El jaciment dels Vilars programa visites guiades i també tallers de diversa índole relacionats amb la construcció i temes relacionats amb la seua història.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida