Les Borges comenta el llibre "Tocats pel vent"

29/02/2024

Una novel·la de l'historiador Jordi Martí Rueda

El grup de Memòria Històrica de la Biblioteca Marquès d'Olivart de lews Borges Blanques va analitzar dimarts passat amb Jordi Martí Rueda el seu llibre "Tocats pel vent: Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil".
"Tocats pel vent" és la història de cinc persones que deixen casa seva per lluitar per la República durant la Guerra Civil. Un guerriller heroic que en tornar als Estats Units s'atreveix a revelar la seva homosexualitat. Un irlandès presoner de Franco que intenta salvar-se mitjançant la música. Una infermera negra que troba aquí l'amor que a casa se li nega. Un escriptor de Nova York que sota les bombes rep una lliçó de vida. I un mexicà que amb només setze anys lluita a l'Ebre, tot i que no ho recordarà fins que en tingui setanta-nou. Cinc vides abocades a situacions excepcionals, on la línia que separa la por i el coratge, els motius polítics i els anhels personals, és voluble i fràgil.
Jordi Martí-Rueda (Barcelona, 1976) és escriptor, historiador i editor. Especialista en Guerra Civil i Brigades Internacionals, ha treballat com a investigador en el Cens de Simbologia Franquista a Catalunya, del Memorial Democràtic, i ha estat assessor de diversos projectes relacionats amb la Batalla de l'Ebre. Ha treballat com a corrector lingüístic en els sectors editorial i audiovisual, i habitualment col·labora amb el Servei Editorial de l'Institut d'Estudis Catalans.
Foto: Ajuntament de les Borges (Facebook).
InfoLleida