L’associació veïnal la Llena ha presentat al·legacions al PE Comella, PE Sant Joan i PE Covasses

22/06/2023

Demanen preservar l’entorn natural, la biodiversitat, el patrimoni cultural i l’activitat econòmica basada en l’agricultura i turisme de qualitat

L’associació veïnal la Llena de la Pobla de Cérvoles, en representació de les seves sòcies i socis, ja ha presentat les al·legacions al PE Comella, PE Sant Joan i PE Covasses que es projecten fer als municipis de la Pobla de Cérvoles, l’Albi i Cervià de les Garrigues (24 aerogeneradors, amb subestacions i línies d’alta tensió projectades).

La redacció dels documents ha estat encarregada a una consultoria jurídica especialitzada. Per afrontar les despeses de forma solidària, fan una crida a associar-se amb ells i/o, en la mesura de les possibilitats, a contribuir amb donacions econòmiques. Contacte amb [email protected]

En termes generals i de manera molt resumida, els arguments utilitzats en les al·legacions han estat:

  • Afectació al paisatge, amb les conseqüències socials i econòmiques que té en els aspectes d’oleoturisme, enoturisme, allotjaments singulars...

 

  • Afectació al valor de les finques i cases per la devaluació econòmica que hi haurà a conseqüència de la transformació abrupta de l’entorn natural.

 

  • Afectació a la biodiversitat (flora i fauna).

 

  • Destrucció del patrimoni cultural (marges, cabanes i construccions de pedra seca).

 

  • Impacte en la salut, pel soroll que es produirà i pel fet que alguns dels molins estan molt propers als nuclis habitats.

Aquestes qüestions de cap manera poden ser compensades pels suposats ingressos econòmics provinents dels aerogeneradors, subestacions i línies elèctriques d’alta tensió en projecte.

L’associació veïnal la Llena de la Pobla de Cérvoles, igual que han fet diverses entitats socials, culturals, ambientals, i ajuntaments de la comarca afectats, han exercit el seu dret contemplat en la legislació vigent, de presentar arguments a favor de preservar l’entorn natural, la biodiversitat, el patrimoni cultural i l’activitat econòmica basada en l’agricultura i turisme de qualitat, del qual està ple el nostre poble i voltants.

Infolleida