La Generalitat presenta el Parc de les Muntanyes de Prades

19/10/2023

En diverses conferències a la Pobla de Cérvoles i el Vilosell

La Generalitat organitzarà properament conferències a la Pobla de Cérvoles i el Vilosell sobre el futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades, que inclourà terrenys d'aquests dos municipis de les Garrigues. Aquests actes formaran part del procés de participació ciutadana que precedirà la declaració d'aquest nou espai protegit. El de la Pobla de Cérvoles serà el próxim dia 26, mentre que el del Vilosell encara no té data.
L'alcalde del Vilosell, Jordi Nogué, es mostra favorable al futur parc. Va apuntar que els terrenys que la Generalitat vol incloure en aquest espai protegit "no afecten finques agrícoles" del municipi, per la cual cosa no haurà de limitar l'activitat econòmica. En canvi, sí que protegeix paratges com ara l'ermita de Sant Miquel de la Tosca i el seu entorn, en el qual es troba el naixement del riu Set. "Formar part del futur Parc Natural pot donar-nos una categoria més gran de cara al turisme", va valorar el primer edil.
Per la seva part, el nou consistori de la Pobla de Cérvoles no s'ha posicionat encara. L'alcalde Ferran Borch va recalcar que els municipis de la comarca inclosos dins el parc s'han de beneficiar d'aquest en la mateixa mesura que la resta de municipis que el conformaran.
L'elaboració del projecte ja té efectes sobre el territori: ha suposat la suspensió durant dos anys d'un dels tres parcs eòlics que projecta Endesa a les Garrigues.
SEGRE