El refugi de les tortugues es consolida a Bovera

04/04/2024

Amb més superfície i exemplars

El projecte de reintroducció de la tortuga mediterrània a la vall mMajor de Bovera es consolida. Aquest any, la finca custodiada per l'associació conservacionista Trenca ha duplicat l'extensió passant de quatre a nou hectàrees. La mesura suposa una fita important per protegir aquesta espècie amenaçada, que compta amb el suport d'Endesa, dins el su Pla de Conservació de la Biodiversitat a Catalunya.

La finca destinada a la reintroducció de la tortuga mediterrània a Bovera, ha "més que duplicat la seua mida" amb l’adhesió de terrenys contigus, una àrea gestionada per l’entitat Trenca i avalada per la companyia elèctrica Endesa. Han ampliat els tancaments en un perímetre de 1.790 metres lineals "per no arribar a un punt de saturació poblacional" dels animals, i habilitat tancaments específics a les dos parcel·les, informa l’empresa en un comunicat d’aquest dimecres.

Endesa ha defensat que és "una zona idònia" per consolidar la població viable de la tortuga mediterrània, un animal en perill d’extinció a la Península i que compta amb 8.500 exemplars en llibertat a Catalunya. Ha emmarcat aquesta iniciativa en el seu Pla de Conservació de la Biodiversitat i ha xifrat en uns 29 els projectes de protecció d’espècies amenaçades, espais i hàbitats que desenvolupa a Espanya anualment.

Foto: Endesa

SEGRE