Arbeca estrena les noves dependències de l'Escola de Música amb 25 alumnes

18/09/2023

Un entorn més cèntric i proper a les escoles

L’Escola Municipal de Música d’Arbeca estrena noves instal·lacions a l’Edifici Cultural dels Republicans. Aquest equipament obeeix a la necessitat de crear espais dimensionats al nombre d’alumnes i en un entorn més cèntric i pròxim a l’escola d’Educació Infantil i Primària, segons van indicar fonts municipals. Les antigues instal·lacions, ubicades al vell escorxador, s’han cedit a la Agrupació Escolta La Petjada del Secà, amb la qual cosa se satisfà una antiga reivindicació d’aquest col·lectiu que recupera l’espai que ja havia utilitzat fa anys.
La Mancomunitat de Música de les Garrigues té 280 alumnes repartits a les seus de les Borges Blanques, Juneda i Arbeca i hi assisteixen alumnes de tota la comarca, en concret 25 a Arbeca. Els estudis van de la iniciació musical a partir dels 3 anys a l’aprenentatge d’instruments. Es pot cursar aprenentatge bàsic, nivell elemental, nivell mitjà i nivell superior.
A partir dels 12 anys, a part dels programes de nivell professional i nivell mitjà, també es pot entrar en el programa de crèdits en què cada alumnes escull què vol cursar. Hi ha classes de flauta, clarinet, saxòfon, trompeta, guitarra clàssica i elèctrica, violí, viola, violoncel i cant.
SEGRE