Ofereixen llum a famílies vulnerables de pisos okupats de les Borges

14/06/2024

Incendi al magatzem d’una casa del Cogul

Endesa ha comunicat al consell de les Garrigues la possibilitat de donar subministrament elèctric d’emergència a famílies vulnerables que viuen en pisos okupats del carrer Santiago Rusiñol de les Borges Blanques, sense llum des de dimarts passat. Així ho van explicar ahir fonts de la companyia, que van apuntar que aquesta connexió temporal es pot establir en els casos en què els serveis socials comarcals acreditin una situació de vulnerabilitat. Els que la rebin hauran de pagar l’electricitat al preu de la tarifa regulada, però poden acollir-se al bo social. En cas d’impagament, Endesa i la Generalitat poden assumir el cost a parts iguals.

El tall de llum va afectar tant pisos okupats com altres amb lloguer social però sense el subministrament elèctric regularitzat. Els habitants de pisos amb contracte d’arrendament poden donar d’alta la llum pel procediment ordinari, com qualsevol usuari. Més de cent persones habiten aquest edifici, dels quals més de quaranta són menors d’edat.


Incendi al magatzem d’una casa del Cogul

Els Bombers de la Generalitat van treballar ahir al matí en l’incendi d’un magatzem d’una casa del Cogul. Van ser alertats a les 9.33 hores i fins el lloc van acudir cinc dotacions. L’incendi s’hauria ocasionat en un quadre elèctric d’un immoble situat al carrer Apere. Després d’extingir-lo, van fer una revisió.

SEGRE