Més de 6,5 milions per millorar trams de carreteres

05/04/2024

Una actuació a càrrec de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida ha projectat diverses actuacions en diferents trams de les vies LV-7021, LV-7022, LV-2012 i LV-2003, de la seva titularitat, de les comarques del Segrià i les Garrigues, que suposen una inversió superior als 6,5 milions d'euros.

La diputada de Serveis Tècnics, Cristina Morón, va visitar ahir l’estat de les vies per comprovar, sobre el terreny els arranjaments que s’han d’executar, com a conseqüència de les millores que l’ens té previst dur a terme en les properes dates. “Incidir en la millora de les vies de comunicació del territori és una de les apostes de progrés més decidides que podem fer a través de la Diputació de Lleida”, va explicar Morón, afegint que “una inversió decidida en l’arranjament de les nostres carreteres i camins és vital per al primer sector, però també per construir un projecte de repoblament sòlid i creïble en una demarcació tan disseminada com és la de Lleida, Pirineu i Aran”.

El primer que va visitar va ser el tram de carretera d’Artesa de Lleida al Cogul (LV-7021), on es posaran en marxa obres de condicionament, millora i eixamplament en el tram entre Aspa i el Cogul. Per a aquesta obra, el projecte de la qual està redactat, però pendent d’una resolució mediambiental interessant d’aprofitar, hi ha previst un pressupost per valor de 2.016.415,89 €.

A la comarca de les Garrigues, s’han dut a terme comprovacions a la carretera LV-2012, concretament en el tram de Borges Blanques a Tarrés (N-240), pendent d’un projecte de condicionament, eixample, millora i pavimentació asfàltica, en el tram entre l’Espluga Calba i Fulleda. Aquesta actuació té associat un pressupost de 2.598.405,00 €. A més a més, també s’han observat les necessitats de rehabilitació del ferm bituminós en el tram entre les Borges Blanques i la Floresta de la mateixa via. En aquest cas, es preveu un cost de 586.905,43 €.

“El nostre objectiu és el de treballar intensament per conèixer de primera mà les necessitats del territori. Veure i trepitjar els pobles, i en aquest cas les vies, ens ha de servir per copsar les urgències i resoldre-les. Els nostres municipis ens ho reclamen i nosaltres, els ho devem”, va assenyalar la diputada.

Fotos: Diputació de Lleida

InfoLleida