La Generalitat reconeix la tasca del Sindicat per la promoció de l'oli

25/03/2025

El Sindicat ha estat l'únic restaurant de la demarcació de Lleida que ha rebut aquesta distinció

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha distingit al Sindicat de Tarrés per la promoció i difusió dels olis d'oliva verge extra de les Garrigues i de l'Urgell al seu Bufet Garriguenc. El Sindicat ha estat l'únic restaurant de la demarcació de Lleida que ha rebut aquest reconeixement, lliurat en el decurs de la presentació a Barcelona de la primera edició de la Guia dels millors olis d'oliva verge extra de Catalunya, en un acte oficial presidit pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha distingit al Sindicat de Tarrés per la promoció i difusió dels olis d'oliva verge extra de les Garrigues i de l'Urgell al seu Bufet Garriguenc. El Sindicat ha estat l'únic restaurant de la demarcació de Lleida que ha rebut aquest reconeixement, lliurat en el decurs de la presentació a Barcelona de la primera edició de la Guia dels millors olis d'oliva verge extra de Catalunya, en un acte oficial presidit pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig.

Aquesta distinció es concedeix a restaurants, entitats o persones que fan actuacions destacades en la promoció de l'Oli d'Oliva Verge Extra (OOVE). Els tres únics restaurants guardonats han estat el "Disfrutar", el millor restaurant del món, segons el prestigiós rànquing 'The World's 50 Best Restaurants'; el Castell Perelada (concretament, el seu sommelier Toni Gerez), i el Sindicat de Tarrés. També han rebut la distinció el sommelier Ferran Vila; Sandra Stefani, propietària de la botiga Oli Sal, de Barcelona, i Anita Zachou, experta tastadora de la Universitat de Jaén.

El Sindicat treballa a partir de diferents eixos que es complementen entre ells, com són l'esport, la gastronomia o la cultura; per Tarrés ha passat l'equip català d'esquí de fons, han fet alta cuina a les piscines i han creat rutes de senderisme i BTT i, en definitiva, animen a les persones a garriguejar. Al Sindicat arriben persones de Lleida, però també de Tarragona i Barcelona. A més, ha creat 4 llocs de feina fixos en una comarca que lluita contra el despoblament.
Infolleida