Finalitzen les àrees tancades per abocar-hi residus a diversos pobles

05/01/2024

Es repartiran 4.000 targetes als veïns per accedir-hi

El consell de les Garrigues està acabant la instal·lació de les àrees d’emergència per dipositar rebutjos que no s’han pogut recollir en els horaris establerts en el porta a porta amb sistemes de lectura amb targeta que obliguen als usuaris a identificar-se per dipositar residus. Són àrees tancades amb teulat i tancaments de plàstic reciclat. La Granadella, Cervià, Arbeca, la Floresta i Juncosa ja tenen l'estructura acabada. La de Juneda ha començat a construir-se. També es construeixen quatre tancats sense sostre i de fusta tractada (tres a l'Albagés i un a la urbanització el Molinet de Cervià).
La intenció és que totes les àrees d’emergència tinguin pany i clau per evitar actes incívics i que la gent els faci servir com a abocadors incontrolats, com ha arribat a passar. A més, també es desplegarà un sistema amb càmeres de videovigilància. Quatre empreses van optar a adjudicar-se aquesta actuació, que va tenir un pressupost d’uns 235.000 euros.
Durant els pròxims dies esperem rebre també les 4.000 targetes d'accés controlat que es programaran i es distribuiran als domicilis dels municipis per tal que puguin accedir a les àrees d'emergència en cas de necessitat.
Fotos: Consell Comarcal (Facebook)
Infolleida