En marxa la 6a edició de ‘Les Garrigues en Flor’, concurs per embellir els pobles de la comarca

25/05/2022

Durant els caps de setmana del Garrigues en Flor, sis restaurants de la comarca ofereixen als seus clients menús especialment creats per a l’ocasió

El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa la 6a edició del certamen “Les Garrigues en Flor”, un concurs per embellir els pobles de la comarca amb flors i plantes naturals, que enguany té lloc del 20 de maig al 5 de juny, i en el qual hi ha un centenar de participants, entre particulars, grups de veïns i ajuntaments, dels vint-i-quatre pobles de les Garrigues.

Sis restaurants de la comarca han elaborat menús especials del Garrigues en Flor que es poden degustar els caps de setmana del certamen.

Des del Consell Comarcal s’anima un any més els garriguencs i garriguenques perquè guarneixin els seus carrers, places i balcons, en una iniciativa que s’inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l’objectiu d’incentivar l’autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d’atracció per a la població en general i els turistes, i prendre consciència del valor de l’espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic, són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa.

Com en les passades edicions, hi poden participar tots els ajuntaments, els grups de veïns i veïnes o persones a títol individual, també els establiments i comerços dels pobles que vulguin decorar els balcons, carrers, façanes i entrades amb flors i plantes naturals. 

En formalitzar la inscripció, els participants reben un distintiu que haurà d’estar visible durant els dies d’exposició del concurs i que servirà per identificar els indrets de cada poble que hi participen.

El concurs consta de dues categories: una per a ajuntaments, que han d’ornamentar un espai públic del poble, i l’altra per als veïns dels pobles, amb tres premis d’àmbit comarcal que decidirà el jurat i un premi a la millor casa que es decidirà per votació popular a través del Facebook de Turisme les Garrigues, fins al 6 de juny a les 9.00 h.

El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors de les dues categories estarà format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.

Per a la concessió dels premis, el jurat valorarà aspectes com l’originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l’harmonia dels colors, entre altres. El veredicte del jurat es farà públic durant el mes de juny/juliol.

L’ajuntament que resulti guanyador del millor espai públic ornamentat rebrà com a premi una jornada tècnica sobre el paisatge urbà, mentre que els premis per als veïns consistiran en lots de productes de les Garrigues.

Infolleida