El Consell Comarcal entrega els premis de la 6a edició de ‘Les Garrigues en Flor’

15/07/2022

El certamen, que s’ha celebrat del 20 de maig al 5 de juny, ha comptat amb un centenar de participants de tots els municipis de la comarca

El Consell Comarcal de les Garrigues ha entregat avui a l’Albi els premis del 6è concurs “Les Garrigues en Flor”. En el marc d'aquest certamen, que va tenir lloc del 20 de maig al 5 de juny, un centenar de veïns i veïnes dels pobles de la comarca han embellit amb plantes i flors els carrers, places i balcons, remarcant la riquesa patrimonial i paisatgística de la comarca. 

En la categoria per a ajuntaments, en què s’havia d’ornamentar un espai públic del poble, el premi ha estat per a l’Albi per les seves composicions en diferents espais del municipi però principalment per l’originalitat, flors en baguls, enreixades, etc. A més, el jurat ha donat un accèssit al poble del Soleràs per la bona predisposició i implicació dels ciutadans del municipi en l’ornamentació dels carrers, però sobretot per la temàtica treballada conjuntament al voltant de la pau. El jurat ha destacat que “és una bona iniciativa i molt necessària en els moments que vivim”.

El premi en els dos casos és en una jornada tècnica sobre paisatge urbà i ornamentació i decoració de carrers.

En la categoria per als veïns i veïnes dels pobles, els premiats han estat:

  • Premi al millor carrer (premi col·lectiu):Plaça de les Escoles de Bellaguarda (espai públic davant de l’Ajuntament) engalanat per un col·lectiu de dones de l’Associació l’Alzina de Bellaguarda
  • El jurat ha decidit, després de veure les fotografies i els muntatges que s’han fet, donar un accèssit al premi al millor carrera un indret de l’Albi, concretament el que es troba al carrer Unió 8-12
  • 1r Premi a la millor casa (premi individual):Casa Xorron del carrer Major número 24 del Soleràs, Antoni Barrull
  • 2n Premi a la millor casa(premi individual): Casa del carrer Abadia número 12 de les Borges Blanques, Maria Assumpció Torres
  • Premi a la millor casa decidit per votació popular:Adelaida Tost Guiu dels Torms

Tots han rebut lots de productes de la comarca.

Cal recordar que, sis restaurants de la comarca han elaborat menús especials del Garrigues en Flor que es podien degustar els caps de setmana del certamen.

Es tracta d’una iniciativa que s’inclou dins del pla estratègic comarcal Les Garrigues fent camí, amb l’objectiu d’incentivar l’autoestima dels pobles alhora que els visitants poden descobrir la seva bellesa.

Millorar la imatge dels pobles de les Garrigues com un element d’atracció per a la població en general i els turistes, i prendre consciència del valor de l’espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic, són alguns dels objectius d’aquesta iniciativa.

El jurat encarregat de seleccionar els guanyadors de les dues categories estava format pel president del Consell Comarcal de les Garrigues, dos tècnics del Consell Comarcal i dos representants vinculats al món de la jardineria.

Per a la concessió dels premis, el jurat ha valorat aspectes com l’originalitat i l’impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny, l’harmonia dels colors, entre altres.

Infolleida