El Consell Comarcal de les Garrigues fa balanç de les accions del Pla Estratègic de les Garrigues del primer semestre de l’any

20/07/2022

Més d’una vintena de responsables municipals van participar en la Comissió de Seguiment que es va celebrar ahir

Ahir, dimarts, 19 de juliol, més d’una vintena de responsables municipals de la comarca, van participar en la reunió de seguiment del Pla Estratègic de les Garrigues on es va presentar el balanç d’activitat del darrer semestre. Es va fer un repàs de més d’un centenar d’accions integrades en els 15 projectes marc que actualment estan en marxa. Aquests projectes responen a 5 línies estratègiques: Competitivitat Empresarial; Serveis a les Persones, Talent i Emprenedoria; Territori, Cultura i Patrimoni; Infraestructures i Model de Governança del Pla. Com a novetat, en aquesta sessió, s’hi va sumar l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de les Garrigues Altes que va presentar les accions estratègiques de la zona.

Pel que fa a la línia1 (Competitivitat Empresarial), es va passar comptes del Banc de Terres que ja compta amb 22 demandants i 13 oferents, amb més de 85 hectàrees. Així mateix, es van detallar les diferents accions relacionades amb la cadena de valor de l’oli com el Projecte Oleoturisme del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, el grup de treball amb els restaurants de la comarca, la Marca Experiència Gastronòmiques de l’ACT, etcètera.

De la línia 2 de treball (Serveis a les Persones), es va ressaltar el bon funcionament del projecte EMPIC, la plataforma que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones grans amb prestació de serveis per facilitar-los-hi l’autonomia, a la vegada que es genera ocupació qualificada. Entre altres dades, es va comunicar que el pressupost per a aquest concepte augmentarà enguany prop de 22.300 € (de 82,726 € el 2021, a 105.017 €, el 2022).

En la línia de treball 3 (Turisme, Cultura i Patrimoni) va explicar-se les diferents accions culturals i turístiques dutes a terme els primers 6 mesos de l’any com la Campanya d’Ametllers Florits, Les Garrigues en Flor, el Guitar Festival o la inauguració del Centre d’Interpretació de la Roca del Moros del Cogul, entre altres. I va destacar-se el nou Concurs d’Instagram Les Garrigues des de l’Aire que s’inicia el pròxim 22 de juliol. El Consell Comarcal de les Garrigues (@turismelesgarrigues) convocala primera edició del “Concurs fotogràfic les Garrigues des de l’aire”. L’objectiu del concurs és obtenir un fons fotogràfic aeri de la comarca, fomentar la participació de la ciutadania, difondre el territori a vista d’ocell i promocionar-la en l’àmbit cultural, turístic i paisatgístic.

Finalment, amb relació a la línia 4 (Infraestructures), es van indicar les accions fetes en aquest àmbit i va posar-se en relleu els estudis a la comarca sobre la cobertura mòbil i gestió forestal.

El Pla estratègic territorial de la comarca de les Garrigues 2015-2025. Foment del desenvolupament econòmic local i l’ocupació és, un pla estratègic de territori que té com a finalitat concretar una estratègia territorial que determini les accions (serveis i activitats) que caldria impulsar a la comarca en deu anys en l’àmbit del desenvolupament econòmic local i l’ocupació, atenent a la diversitat socioeconòmica del territori. En la seva elaboració, la participació de persones, entitats i agents, tant públics com privats, permetrà potenciar el territori i avançar cap a la comarca que la ciutadania vol i és possible.Com a pla estratègic territorial, inclou un enfocament integrat de desenvolupament local, en què el foment de l’activitat econòmica i l’ocupació esdevé la part central junt amb altres vessants del desenvolupament local com la formació, la cultura, el capital humà i el medi ambient.

Infolleida