Ajut del Goven central de 15.000€ a les Garrigues Altes

15/02/2024

Per lluitar contra el despoblament

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha concedit un ajut de gairebé 15.000 euros a la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes dins el paquet d’ajuts aprovats a finals de l’any passat adreçats a entitats locals, entitats sense ànim de lucre i iniciatives d’emprenedoria per a la transformació territorial i la lluita contra el despoblament. Es tracta del projecte per posar en marxa l’“Oficina Pilot d’Arrelament i Repoblament a les Garrigues Altes. Territori d’Acollida”, un dels 380 projectes aprovats pel Ministeri a finals de l’any passat amb ajuts per valor de 21,1 milions d’euros.   

L’ajut concedit ha estat un dels temes abordats en les dues visites que va fer ahir el subdelegat als municipis del Soleràs i El Cogul acompanyat pels seus alcaldes, Manel Marsan i Maria dels Àngels Julià, respectivament. El Soleràs i El Cogul són dos dels municipis que formen part d’aquesta Comunitat de les Garrigues Altes. De fet, el Soleràs va ser l’ajuntament que va presentar la sol·licitud de l’ajut en nom de la resta de municipis que són Bellaguarda, Bovera, El Cogul, La Granadella, Granyena de les Garrigues, Juncosa i els Torms.

L’ajut concedit a la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes s’inscriu dins la segona convocatòria d’aquests ajuts per part de la Secretaria d’Estat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Són ajuts de gestió directa per part del Ministeri amb fons dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Foto: Subdelegació del Govern a Lleida

Infolleida