ACTUALITAT
El celler Mas Blanch i Jove de la Pobla acaba la verema més primerenca
Fa uns anys començava el gruix de la campanya a l’octubre i s’havia allargat fins al novembre
El celler compta amb 25 hectàrees de vinya de muntanya situades entre 700 i 800 metres d’altitud. Tota la verema es fa manualment, amb una selecció acurada de raïms per garantir la màxima qualitat. Malgrat les dificultats per la sequera i la pèrdua de ceps, des del celler destaquen que s’ha pogut fer una verema amb “molt bones sensacions” que fan preveure uns vins amb “frescor, intensitat i personalitat”.
Enguany també s’ha pogut collir la primera Garnatxa peluda de la història del celler. Uns 4.500 quilos d’un raïm que es troba ara fermentant a les tines i que des del celler creuen que tindrà un gran potencial.
El celler Mas Blanch i Jové és de caràcter familiar i 100% ecològic. Va ser fundat el 2006 i elabora vins de muntanya fermentats amb llevats indígenes i amb varietats principalment autòctones com la garnatxa blanca, la garnatxa negra, la garnatxa peluda, el macabeu o el trobat, juntament amb petites parcel·les d’altres varietats. Situat a la Pobla de Cérvoles, el projecte es complementa amb l’art a través de la Vinya dels Artistes, un espai on conflueixen vinya, natura i creació artística.