ACTUALITAT
Benvinguda a l’oli nou de qualitat
Obre les fires de l'oli de Catalunya i pivota sobre el vincle entre l'OOVE i la salut, incloent-hi la presentació d'un llibre, jornada tècnica, showcooking de M. Nicolau, premis o apadrinament
L’oli nou ja irromp en escena de la mà de la primera premsada a la Granadella. La localitat garriguenca acull els dies 1 i 2 el certamen, que gira al voltant de la vinculació de l’oli més excel·lent amb la salut, incidint en el càncer de mama.
Inaugurat pel director general d’Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia, desplegarà activitats per a tots els públics. Dissabte al matí, el protagonisme recaurà en el Centre de Cultura de l’Oli de Catalunya, que commemora el seu desè aniversari. En aquest sentit, es presentarà el llibre Receptes amb memòria, alhora que la cuinera Maria Nicolau oferirà un showcooking.
Prendrà el relleu a la tarda una jornada tècnica sobre l’oli verge extra i la salut, que inclourà una conferència del doctor Eduard Escrich sobre alimentació i càncer de mama, centrant en els beneficis que aporta en la lluita contra la malaltia. Posteriorment, la cap del panell oficial de tast d’olis de Catalunya, Àngels Calvo, exposarà les característiques organolèptiques de l’oli d’oliva arbequina de collita avançada i es durà a terme un tast.
Rubricarà la sessió un maridatge gastronòmic amb l’oli nou Degustus. També s’apadrinarà l’oli nou, en un acte presidit pel doctor Escrich. Es lliurarà el premi primera premsada al xef Xavier Benet, especialitzat en tècniques culinàries amb OOVE.
L’endemà, l’acció es trasllada a cel obert, amb la fira de productes de proximitat que reunirà una trentena de parades, i un taller de terrissa tradicional, a més de la caminada i un esmorzar. Un vermut musical coronarà la jornada.

